7 Ekim 2015 Çarşamba

Bankacılık Sektörüne Karşı Tehditler

Bankacılık sektörüne yönelik saldırılar sürekli olmaktadır. Eskiden banka soygunları olurken artık günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte siber alan üzerinde saldırılar olmaktadır. İnternet bankacılığının yaygınlaşması kullanıcılar açısından kolaylık getirmekte ve en önemlisi de zamandan tasarruf etmemize yardımcı olmaktadır. Ancak her şey de olduğu gibi internet bankacılığında da tedbirli olmamız gerekir. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre ise dünyada en çok online bankacılık saldırısına uğrayan ülkeler arasında 6.sırada Türkiye vardır. 

Trend Micro 2014 yılı verilerine göre Türkiye tehditlerin giderek çoğaldığı bir dijital ortama sahip. Özellikle online bankacılığa yönelik tehditler Türkiye’de oldukça yaygın. Türkiye’deki online bankacılık saldırısı mağdurları 2014’ün ilk çeyreğinde 4 bin 194, ikinci çeyreğinde 3 bin 983, üçüncü çeyreğinde 5 bin 199 ve dördüncü çeyreğinde ise 7 bin 153’e ulaştı.
Saldırılar sadece web tarayıcıları üzerinden olmamaktadır. Bankaların mobil uygulamaları aracılığıyla da saldırılar gerçekleşebilmektedir. Uygulamalardaki tespit edilen zaafiyetler sonucu bir çok insan mağdur olabilmektedir. 

Trend Micro’nun yakaladığı Emmental isimli bir saldırının da gösterdiği üzere online ve mobil bankacılık sistemlerinin karşı karşıya kaldığı saldırılar artık iki adımlı şifre doğrulama sistemlerinin güvenlik için tek başına yeterli olmadığını gösterdi. Trend Micro Smart Protection Network’ün yıl boyunca topladığı verilere göre 2014 yılında 145 binden fazla bilgisayara zararlı online bankacılık yazılımı bulaştı. Mobil bankacılık kullanıcıları da bu saldırılardan nasibini aldı. Mobil bankacılığı hedef alan tehditlerin sayısı 2014’ün üçüncü çeyrek döneminde tavan yaparak toplam 2069’a ulaştı. Android cihazlar üzerinden bankacılık uygulamalarını hedef alan zararlı yazılımların sayısında tam dört kat artış yaşandı. Android üzerinde mobil bankacılık uygulamalarını hedef alan zararlı yazılımların ötesinde 2014 sonunda Android işletim sistemini hedef alan tam 4.26 milyon zararlı yazılım kayıtlara geçti.[1]


[1]. http://www.haberler.com/turkiye-de-siber-saldirilarin-yeni-hedefi-android-7035595-haberi/


6 Ekim 2015 Salı

ACCCHECK

acccheck :  Oturumlara yönelik parola sözlük atak araçlarından biridir. Kalinin terminaline acccheck yazıp tab tuşuna bastığımızda acccheck.pl yazısını görebiliriz.

Parametreleri:
Kullanımı önceki yazılarımda da olan hydraya çok benzemektedir. Yine aynı şekilde bizden kullanıcı adını ve şifreleri istemektedir. Bizim arayacağımız ip bloğu belirlenir ve işleme başlanılır.




acccheck.pl -t <ip adresi> -v -P <şifrelerin oluşturduğu dosya > -U <kullanıcı adlarının oluşturduğu dosya>
















acccheck.pl komut satırını yazıp çalıştırdığımızda hedef ip adresine yönelik brute force atak gerçekleşir. Hedefin kullanıcı adını veya şifresini biliyorsak komuta direk yazıp deneyebiliriz. Eğer bilmiyorsak ve elimizde sağlam bir wordlist var ise komuta yandaki resimde olduğu şekilde yazdığımızda bulduğu şifreleri SUCCESS şeklinde uyarıyla birlikte kullanıcı adını ve şifreyi bize göstermektedir.